Pijan ubio čovjeka, pobjegao sa mjesta nesreće i dobio 16 mjeseci zatvora!

Hronika

U Opšinskom sudu Sarajevo danas je izrečena nepravomoćna presuda graničnom policajcu Admiru Čorbi (37), optuženom da je 5. novembra 2015. godine, upravljajući pijan automobilom Volvo, izazvao nesreću u kojoj je poginuo motociklista Alen Šehović.

Čorbo je proglašen krivim i osuđen na 16 mjeseci zatvora. Kaznu je danas izrekao sudija Tin Begtašević.

Dragica Šehović, majka poginulog mladića, plakala je nakon presude.

– Samo jer je vozio pijan trebao bi dobiti toliko. Neće on ležati ni četiri mjeseca. Ovo znači da se može ubijati i slobodno hodati ulicom. Sudija je kazao da je olakšavajuća okolnost to što ima maloljetnu djecu. Neka su mu živa i zdrava, moj sin svoju djecu neće dočekati – kazala je ogorčena Šehovićeva majka.

Porodica stradalog Šehovića najavila je žalbu na ovu sramotnu presudu.

Prema navodima iz optužnice, Čorbo je 5. novembra 2015. godine, upravljajući Volvom sa 1,41 promila alkohola u krvi, udario u motocikl Keeway Matrix kojim je upravljao Šehović.

Nakon nesreće je nastavio voziti, gurajući motocikl ispod svog vozila u dužini od oko 150 metara, i ne pogledavši da li je Šehović živ i da li mu može pomoći.

Čorbo je pobjegao sa mjesta nesreće, a policija ga je otkrila po tablici, koja mu je spala sa automobila na licu mjesta.

Fokus.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *