Banjalučanin optužen za pedofiliju nastavio sa maltretiranjem porodice

Hronika

Djeca i njihova majka, žrtve polnog i fizičkog nasilja u režiji sina poznatog banjalučkog privrednika osumnjičenog za pedofiliju, posljednjih mjeseci proživljavaju pravu agoniju u režiji osumnjičenog, saznaje “EuroBlic”.

Osim konstantnog zastrašivanja i uništavanja imovine, posljednja vijest je da je maloljetnoj djeci i njihovoj majci isključena električna energija i da žive u kući u potpunom mraku i bez grijanja.

Izvor iz policije otkriva da su istražioci bili šokirani zatečenim stanjem u kući u kojoj borave majka i djeca.

– U porodičnoj kući je jedno vrijeme bila odvaljena i brava na vratima, a prije dva dana isključili su im struju zbog dugovanja za koje niko nije ni znao da postoje, već je sve urađeno planski – objasnio je izvor iz policije.

Dodaje kako je otežavajuća okolnost po žrtve nasilja ta što se kuća u kojoj trenutno žive nalazi u sklopu poslovnog prostora koji je u vlasništvu osumnjičenog, te da računi za struju nisu ni stizali, sve do trenutka kada su električari došli sa zadatkom da isključe struju.

– Do koje mjere ide ljudska zloba govori i to da je osumnjičeni isjekao cijev koja grije kuću u kojoj živi njegova bivša supruga sa djecom – objasnio je izvor iz istrage.

Podsjetimo, policija je u oktobru prošle godine uhapsila osumnjičenog za polno nasilje nad djecom i nasilje u porodici i porodičnoj zajednici.

Kako bi se sačuvao identitet maloljetnih žrtava, nisu objavljeni podaci o identitetu osumnjičenog pedofila.

Nakon što je osumnjičeni u pritvoru proveo tek mjesec dana, Okružno javno tužilaštvo je sudu predložilo da se osumnjičeni pusti na slobodu, a da mu se izreknu mejre zabrane.

– Okružno javno tužilaštvo Banjaluka nakon isteka jednomjesečnog pritvora zatražilo je od Okružnog suda u Banjaluci, kao alternativnu mjeru produženju pritvora prema osumnjičenom A.Š. izricanje mjera zabrane posjećivanje mjesta stanovanja, zabrana posjećivanja škole i zabranu sastajanja i komuniciranja sa oštećenima- naveli su ranije iz banjalučkog tužilaštva.

Sudsko vijeće Okružnog suda u Banjaluci prihvatilo je prijedlog banjalučkog tužilaštva, te je donijelo rješenje i izreklo mjere zabrane prema osumnjičenom.

Dvije godine zlostavljanja

Nakon hapšenja osumnjičenog iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva su saopštili da je krivična djela polnog nasilja i nasilja u porodičnoj zajednici počinio u vremenskom periodu od 2015. do 2017. godine. Za krivična djela koja su stavljena na teret osumnjičenom može se izreći i kazna od 10 godina zatvora.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *