Lopovi iz Federacije “operišu” po Banjaluci

Hronika

Policija traga za organizovanom kriminalnom grupom lopova koja posljednjih mjeseci pljačka prodavnice skupocjene robe i tehnike, saznaje „EuroBlic“.

Izvor „EuroBlica“ iz istrage navodi da su lopovi, čiji je identitet za sada nepoznat, prije dva dana opljačkali tržni centar u Banjaluci i ukrali alat, čija će materijalna šteta biti naknadno utvrđena.

– Radi se o uigranoj ekipi, najvjerovatnije iz Federacije BiH. Osumnjičenima ne predstavlja problem ni to što ih bezbjednosne kamere snime da kradu, već se sasvim normalno ponašaju i ne skrivaju svoj izgled – objasnio je izvor iz istrage.

Pretpostavlja se da je dvojac koji je opljačkao tehniku prije nekoliko dana opljačkao i prodavnicu parfema u Kotor Varoši.

– Princip rada kod ovih lopova je isti. Rade u paru, ili su u pitanju dva muškarca kao u ovom slučaju, ili ranijim, gdje rade muškarac i žena. Svi su u srednjim godinama. Dok jedan razgovara sa radnicom i odvlači joj pažnju, drugi za to vrijeme prvo razgleda stvari, a zatim kreću u akciju i kradu – objasnio je izvor iz istrage.

„EuroBlicu“ je potvrđeno da je Policijska uprava Banjaluka obaviještena o posljednjoj pljački koja je izvršena u tržnom centru, nakon čega je pokrenuta istraga.

Za to vrijeme radnice u buticima u kojima se prodaje skupocena roba moraju posebno obratiti pažnju, jer u većini slučajeva, nastalu štetu one moraju nadoknaditi.

Izvor „EuroBlica“ iz policije otkriva da su lopovi nedavno u butiku u strogom centru Banjaluke uspjeli ukrasti skupocjenu jaknu koja je pored standardnih „zujalica“, bila uvezana i lancima sa drugom robom.

– Jednostavno ništa ih ne može spriječiti. Roba se zbog čestih krađa uvezuje lancima, pa pored standardne bezbjednosne procedure koja propisuje takozvane „zujalice“ koje se skidaju sa robe kada kupac dođe na kasu, morali smo uvesti i lance – ispričao je jedna od radnica iz banjalučkog butika koja je željela ostati anonimna.

Ukrali dječija kolica

Policija utvrđuje identitet muškarca i žena koji su u tržnom centru „Emporijum“ u Banjaluci prošle sedmice ukrali skupocjena dječija kolica. Pljačku, ali i izgled lopova zabilježile su nadzorne kamere, međutim za sada nema informacija da li je utvrđeno o kojim lopovima se konkretno radi.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *