Kamion se prevrnuo kod Gradiške

Hronika

Zbog snježnih padavina koje su zahvatile dijelove Bosne i Hercegovine, posebno u višim predjelima i preko planinskih prevoja, saobraćaj se odvija usporeno i otežano. U mjestu Gašnica kod Gradiške prevrnuo se kamion.

Kako se saznaje u PU Gradiška, u ovoj nesreći koja se dogodila u poslijepodnevnim satima nije bilo povrijeđenih osoba, a dogodila se zbog velikih količina snijega na putu.

Iz Auto-moto saveza RS uzdvajaju putne pravce Mrkonjić Grad-Glamoč (prevoj Mliništa), Šipovo-Novo Selo, Banja Luka-Čađavica, Karanovac-Kneževo-Turbe i Kotor Varoš-Teslić (prevoj Borja) na kojima se saobraćaj odvija otežano. Ekipe putnih službi vrše čišćenje i posipanje svih kritičnih dionica.

U ostalim krajevima RS saobraćaj se odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Kako je saopšteno iz BIHAMK-a, na magistralnom putu M-20 Gacko-Tjentište i dalje se saobraća jednom jednom trakom naizmjenično.

Izdvajaju putne pravce: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Bihać-Ostrožac i Cazin-Velika Kladuša, a gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca. Učestale su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, a posebno izdvajaju dionice: Konjic-Mostar, Jablanica-Prozor, Jajce-Banja Luka, Sarajevo-Foča i Bugojno-Novi Travnik.

“Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Zbog niskih temperatura moguća je poledica u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na putevima u južnim krajevima učestali su jaki udari vjetra. Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno”, kažu iz BIHAMK-a.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila iznad 7,5 tona. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *