Silovatelju iz Čelinca određen pritvor

Hronika

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo predložilo je pritvor za Miroslava Gavrića iz Čelinca (33) zbog osnova sumnje da je prije dva dana silovao šezdesetčetvorogodišnju ženu iz Čelinca, rečeno je u Tužilaštvu.

Tužilaštvo je mjeru pritvora predložilo juče zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, te zbog vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža.

Gavrić je uhapšen zbog sumnje da je proteklog vikenda silovao stariju ženu u selu Šnjegotina kod Čelinca, piše Glas Srpske.

Gavrić, koji je prije dvije godine osuđen zbog silovanja u Čelincu, navodno je šezdesetčetvorogodišnju ženu napastvovao u noći između petka i subote. Prema nezvaničnim informacijama, žrtva, čiji identitet nije saopšten, lice je sa posebnim potrebama.

U Okružnom tužilaštvu Banjaluka, navodeći inicijale, kazali su da je policija sprovela osumnjičenog na ispitivanje.

– M. G. je preuzeo dežurni tužilac i to je sve što možemo reći u ovoj fazi istrage – kazali su u tužilaštvu.

Više detalja o ovom slučaju trebalo bi da bude poznato narednih dana.

Prema pričama mještana Šnjegotine, koji su juče bili zaprepašćeni kada su čuli šta se desilo u njihovom selu, Gavrić je zbog prethodnog silovanja iz 2014. bio u zatvoru.

– Kako sam čula, on je nedavno izašao iz zatvora. Pustili su ga dva mjeseca prije isteka kazne zbog primjernog ponašanja i vladanja u zatvoru. I eto šta sada učini. Strašno – kazala je mještanka Šnjegotine, koja nije željela da joj objavimo ime.

Dodala je da ako se ispostavi da je to sve istina, narod, a posebno žene, počeće da se plaše za svoju bezbjednost.

Gavrić je u aprilu 2014. godine hapšen zbog sumnje da je silovao poznanicu u mjestu Gozna nedaleko od Čelinca.

On je navodno sa žrtvom kobne večeri bio na slavi kod zajedničkog poznanika. Kada je nesrećna žena poslije ponoći krenula kući, on je ubrzo otišao za njom. Pratio je sve do šumovitog dijela puta gdje ju je sustigao i silovao. Prema tadašnjim pričama u Čelincu, nesrećna žena pokušala se odbraniti galamom i opiranjem, ali nije uspjela. Nasilnik je ostvario svoj cilj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *