Banjalučanin oštetio budžet Novog Grada za 33.777 KM

Hronika

Prijedorska policija podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor izvještaj protiv lica čiji su inicijali Z.S. (46) iz Banjaluke, zbog sumnje da je kao službenik u opštini Novi Grad počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi i oštetio budžet te opštine za 33.777 KM.

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da se osumnjičeni tereti da je prilikom vršenja službene dužnosti u Novom Gradu 10. februara 2014. godine na nezakonit način omogućio uvođenje kooperanta iz Kozarske Dubice za vršenje javnog linijskog prevoza lica na području opštine Novi Grad.

“To je učinjeno bez obzira na to što firma za prevoz, turizam i trgovinu iz Kozarske Dubice nije posjedovala odgovarajuću licencu koju izdaje nadležni organ lokalne samouprave na čijoj teritoriji se vrši prevoz lica”, navodi se u saopštenju.

Na ovaj način, osumnjičeni je oštetio budžet opštine Novi Grad za 33.777 KM, za koji je presudom Osnovnog suda u Novom Gradu, opština Novi Grad u obavezi da, na ime naknade štete i troškova parničnog postupka, firmi za prevoz iz Novog Grada, isplati navedeni iznos.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *