Nestala tinejdžerka iz Sarajeva

Hronika

Petnaestogodišnjoj Esmi Magrabi izgubio se svaki trag nakon što je prije tri dana otišla od kuće u Sokolović Koloniji u kojoj je stanovala sa svojim ocem i bratom.

Inače, učenica Srednje ugostiteljsko–turističke škole u Sarajevu donedavno je živjela s u susjednoj Hrvatskoj, a na početku dugog polugodišta ove školske godine doselila se ocu u Sarajevo.

Ovo je za Faktor.ba izjavila Ivona Bartulović, Esmina majka koja je apelovala na građane Sarajeva da joj pomognu u pronalasku ćerke.

– Ona je došla ocu u Sarajevo jer sam ja bila bolesna, nisam željela da prolazi i ona kroz to. Međutim, nedavno smo saznali da uopšte mjesec dana nije išla u školu. Njen otac je nakon što je za to saznao obavio razgovor sa njom. Iste noći, odnosno 14. marta, između tri i pet sati ujutro ona se spakovala i otišla od kuće. Prethodno je ugasila sve svoje društvene mreže, ugasila je mobilni telefon i nestala – ispričala je zabrinuta majka nestale djevojčice.

Nakon što je saznala da joj ćerke nema, Ivona je odmah doputovala u Sarajevo.

– Uspjeli smo ući u neke njene poruke ali nismo mogli naći ništa što bi nas navelo na neki trag, odnosno dovelo do nje. Samo je prijateljici krajem januara poslala poruku da želi pobjeći od svega negdje na selo i da će ugasiti mobitel i da se nikome neće javiti. Veoma sam zabrinuta za nju i šokirana sam što se barem meni nije javila. Oduvijek smo imale dobar odnos – rekla je Esmina majka Ivona.

Kako je navela, nestanak njene ćerke je sinoć prijavljen policiji na Ilidži. To nam je potvrđeno i u MUP KS.

– Policji je prijavljen nestanak djevojčice i poduzima se sve kako bi ona bila pronađena – rečeno je u sarajevskoj policiji.

Takođe, Ivona je i na društvenoj mreži “Fejsbuk” objavila post o nestanku njene ćerke.

– Molim sve ljude da mi pomognu u njenom pronalasku – apelovala je Ivona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *