Maloljetnik probao prodati pištolj preko Fejsbuka

Hronika

Crnogorska policija je u pretresima na četiri lokacije u Bijelom Polju od građana oduzela tri pištolja, vazdušnu pušku i municiju, nakon saznanja da maloljetnik putem “Fejsbuka” pokušava da proda pištolj “CZ”, takozvani tetejac.

Iz crnogorske Uprave policije saopšteno je da je prilikom pretresa od njegovog srodnika čiji su inicajali M.Š. oduzet pištolj “valter” u ileglanom posjedu.

“Pošto pištolj koji je maloljetnik, sumnja se, pokušavao da proda putem `Fejsbuka` nije pronađen, došlo se do saznanja da pištolj, u stvari, pripada bliskom rođaku maloljetnika P.Š. Izvršen je pretres i kuće P.Š. gdje je pronađen i od ovog lica oduzet pištolj `CZ`, takođe u ilegalnom posjedu”, navodi se u saopštenju.

Policija je pretresla i stan i druge prostorije u vlasništvu lica V.R. i privremeno oduzela pištolj “CZ”, pušku “kvatro” i municiju.

“O oduzetom oružju i municiji obaviješten je nadležni tužilac u Bijelom Polju, koji se izjasnio da će nakon prikupljenih obavještenja i izvršenih vještačenja kvalifikovati krivična djela”, dodaju iz policije.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *