Zgrada “Agrama” u Banjaluci pogođena zoljom! (FOTO)

Hronika

U petak naveče, nešto prije ponoći, nepoznato lice ispalilo je projektil na poslovnu zgradu zgradu hrvatskog koncerna “Agram”, poznatiju kao zgrada Euroherca, koja se nalazi na Bulevaru srpske vojske u Banjaluci, saznaje Istinito.

Policija je je na licu mjesta i potvrdila je da niko nije povrijeđen u ovom napadu i da nakon ispaljivanja projektila nije izbio požar u zgradi.

Za sada nema saznanja o mogućem počiniocu ovog napada, ali je potvrđeno je da je napad izvršen raketnim bacačem M80, poznatijim kao “Zolja”.

Projektil je pogodio deveti sprat ovog poslovnog centra na kojem se nalazi uprava kompanije, a napadač je odbacio raketni bacač na travnjak ispred zgrade.

Napadnuti objekat se nalazi u neposrednoj blizini Administrativnog centra Vlade RS. Prema posljednjim informacijama, policija je na tragu napadaču koji je u bijegu u pravcu poslovne zone Incel.

Poslovna zgrada Agrama, vrijedna 55 miliona KM, od 20.900 kvadratnih metara površine, na 11 nadzemnih i tri podzemne etaže, otvorili su sredinom juna prošle godine član Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjednik RS Milorad Dodik.

Indikativno je da se ovaj napad dogodio u vrijeme kada je raspisan tender za kupovinu poslovne zgrade za Upravu za indirektno oporezivanje BiH, a ova zgrada je ranije u medijima slovila kao jedan od potencijalnih objekata za kupovinu.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *