Šumar osumnjičen za ubistvo dvadesetdvogodišnjaka

Hronika

Lugar Ranko Simić (56) iz Sokoca osumnjičen je da je u mjestu Ravna Romanija hicem iz pištolja ubio Sašu Parlića (22) iz Mokrog, kod Pala.

Izvor iz “Šuma Srpske” rekao nam je da je šumar tih momenata bio na dužnosti, te da ga je grupa momaka napala ispred njegove kuće, da bi on potom uzvratio vatrom iz oružja.

“Ti mladići koji su ga napali, uključujući i pokojnog Sašu, evidentirani su kao šumokradice”, pojašnjava naš izvor.

Ubistvo se dogodilo u četvrtak naveče, oko 23 sata. Simić, kako nezvanično saznajemo, tokom ispitivanja u policiji nije poricao da je ispucao više metaka.

“Po njegovoj izjavi napale su ga šumokradice, pa je on zapucao prema njima u samoodbrani, nakon čega je pogodio Parlića”, pojašnjava sagovornik “Nezavisnih”.

Pogođeni mladić prevezen je u bolnicu u Kasindo, ali mu nije bilo spasa jer je dovezen mrtav.

“Pregledom je utvrđeno da je mladić ranjen u nogu, odnosno pogođen u najveću arteriju na butini. Preminuo je usljed iskrvarenja”, rekli su u ovoj bolnici.

Prema pričama mještana, kobnog dana Parlić je sa nekoliko poznanika najvjerovatnije bio u šumi.

“Od toga su preživljavali. E sad, da li su u četvrtak krali šumu ili su je legalno sjekli, ne mogu to reći. Ne mogu dušu griješiti”, priča jedna mještanka.

Po njenim riječima, Parlić ima oca, majku, sestru i brata, te suprugu koja je trudna.

“U pitanju je porodica koja broji više članova. Ovo je strašna tragedija, ne samo za njih, već za sve nas”, pričaju mještani.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo u petak su saopštili da su njihove kolege iz Sokoca uhapsile osumnjičenog za ubistvo.

“Pripadnici PU Istočno Sarajevo preduzimaju sve mjere i radnje pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, u cilju utvrđivanja činjenica i dokumentovanja ovog događaja”, rekli su iz PU Istočno Sarajevo.

Jedan ranjen, drugi izboden
U obračunu u Sokocu u četvrtak naveče nožem je izboden Milan Novosel, dok je njegov imenjak i prezimenjak, a koji ima nadimak Ustaša, ranjen.

Da je jednog Milana izbo nožem po stomaku osumnjičen je Veljko Maričić (37), koji je uhapšen.

U bjekstvu je Gordan Borovčanin, koji je osumnjičen da je drugog Milana, zvanog Ustaša, ranio iz pištolja. Povrijeđeni Novoseli su iz Doma zdravlja Sokolac prevezeni u bolnicu u Kasindolu. Istraga je u toku.

Nezavisne

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *