Iz jame uklonjena eksplozivna sredstva

Hronika

Kombinovani tim Federalne uprave civilne zaštite iz jame u Crijevčićima kod Kladnja uklonio je 10 eksplozivnih sredstava, trenutnih i kumulativnih tromblonskih mina i ručnih bombi.

Ovaj veoma složen i opasan zadatak koji je bio dodatno otežan izuzetno teškim i neprohodnim terenom, udaljenosti jame od seoskog puta i veoma uskim ulazom u jamu, izvršen je za oko tri časa uz strogu primjenu svih bezbjednosnih propisa, tehničkih i stručnih smjernica.

Akcija je pokrenuta nakon što su mještani zaseoka Crijevčići obavijestili da nekoliko dječaka pokušavaju doći do eksplozivnih sredstava koja su tokom proteklog rata odbačena u duboku prirodnu jamu, saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Uprava je juče na lice mjesta uputila kombinovani tim koji je uklonio ovu opasnost i spriječio potencijalnu tragediju.

Tim sastavljen od tehničara za uklanjanje eksplozivnih sredstava, speleologa i gorskih spasilaca pripremio je lokalitet za realizaciju zadatka, izvršio spuštanje u petnaestak metara duboku jamu, te iz nje uklonio odbačena eksplozivna sredstva.

Ovim je Federalna uprava civilne zaštite dokazala da je ovladala izvođenjem i najsloženijih zadataka koji mogu biti postavljeni pred nju, navodi se u saopštenju.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *