Vozač koji je usmrtio dvije djevojke u bjekstvu

Hronika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo još tragaju za vozačem koji je sinoć kod Zemaljskog muzeja usmrtio dvije djevojke, a kako je za Klix.ba potvrdila osoba koja je prisustvovala vršenju uviđaja, on je prošao na crveno svjetlo jureći više od 100 kilometara na sat.

Vozač automobila “golf 6” crne boje, se velikom brzinom kretao ulicom Zmaja od Bosne od Dolac Malte prema centru grada, a kod Muzeja je usmrtio dvije ženske osobe – studentkinje Edita M. i Selma A. iz Bosanske Krupe i Bugojna.

– Vozilo se više od 100 km/h kretalo ulicom Zmaja od Bosne od Dolac Malte prema centru grada i na obilježenom pješačkom prelazu je usmrtio dvije pješakinje. Prelazeći zeleno svjetlo na pješakom prelazu, jedna osoba je preminula na mjestu događaja, a druga iza ponoći tokom pokušaja reanimacije – kazao je sagovornik i dodao kako su brojni dijelovi automobila ostali polomljeni na mjestu događaja, prenosi Klix.ba.

Dodao je kako je na osnovu tih dijelova izvršena identifikacija na mjestu događaja te je policija došla do određenih saznanja o kojoj osobi bi konkretno moglo biti riječ.

Kako nezvanično saznaje Klix.ba, riječ je o Sanjinu Sejfiću koji je povratnik u kršenju zakona i izvršenju krivičnih djela.

Edita i Selma su se prije dva dana vratile u Sarajevo kako bi nastavile svoje fakultetske obaveze. Bile su najbolje prijateljice i cimerke. Njihovi prijatelji na društvenim mrežama poručuju kako je riječ o uzornim studentkinjama i djevojkama te duboko žale za njima.

– Još se traga za osumnjičenim. Pronađeno je njegovo vozilo na području opštine Novo Sarajevo; riječ je o vozilu marke “golf 6” s oštećenjima koja odgovaraju saobraćajnoj nesreći. Naši policijski službenici sarađuju sa drugim policijskim organima, a identitet osumnjičenog je poznat – rekao je portparol MUP KS Irfan Neftić za N1.

Vozač koji je uzrokovao saobraćajnu nesreću je u bjekstvu.

Inače, Fejbuk je pun komentara ogorčenih građana.

Grupa građana se okupila ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo tražeći ostavke odgovornih jer problem divljačke vožnje u ovom dijelu grada traje već dugo. Pokraj mjesta pogibije ispred Zemaljskog muzeja polože se cvijeće a Sarajlije najavljuju velike proteste zbog ove strašne tragedije.

Klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *