Učenici iz Banjaluke dobro, od autobusa ostao samo kostur! (FOTO)

Hronika

Učenici banjalučke Ekonomske škole, čiji je autobus jutros izgorio u Jesolu kod Venecije, nalaze se na sigurnom i očekuje se da će već tokom dana nastaviti put prema Veroni, u skladu sa planom ekskurzije.

Kako je potvrđeno SrpskaCafeu učenici su nakon nesreće zbrinuti, a iz predostrožnosti neki od njih su ljekarski pregledani. Potom su svi zajedno ugošćeni od strane lokalnog Crvenog krsta, gdje su dobili ručak i druge potrepštine dok čekaju dolazak novo autobusa. U kontaktu su i sa konzulatom BiH u Italiji i već su započeli sa procesom izrade privremenih pasoša, jer je većina dokumenata izgorila u autobusu.

– Prespavali smo u Jesolu i po planu ekskurzije jutros smo krenuli za Veronu. Nesreća se dogodila na prvom kružnom toku, ali na sreću niko nije povrijeđen – pričaju učesnici ekskurzije.

Autobus koji je vozio đake iz Banjaluke zapalio se u mjestu Jesolo kod Venecije nakon što je pod njega podletio motocikl koji se prethodno sudario sa automobilom. Nesreća se dogodila na izlasku iz kružnog toka i srećom niko od učenika nije povrijeđen.

– Motocikl je podletio ispod autobusa, tačno na sredini gdje se nalaze rezervoari s gorivom. Motocikl se tada zapalio, ali nije bilo nikakve eksplozije. Vozač autobusa, kao i učenici brzo su reagovali i odmah su se evakuisali, tako da je sve prošlo bez težih posljedica – kažu očevici, navodeći da su Italijanske službe reagovale veoma brzo.

SrpskaCafe.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *