Razbojnici oteli 23.000 maraka

Hronika

Policija traga za dvojicom razbojnika koji su u filmskoj pljački u Kožuhu kod Doboja od bračnog para oteli oko 23.000 maraka u raznim valutama, potvrđeno je za Srpskinfo.

Nakon što su ovom bračnom paru uzeli svaku marku koju su imali u kući, razbojnici su ih ostavili zaključane u spavaćoj sobi i pobjegli.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da se sve odigralo u noći između 27. i 28. avgusta, a prema izjavama vlasnika kuće sve je podsjećalo na pljačke kao u američkim filmovima.

– Oni su spavali u sobi na spratu kuće i žena je čula da neko hoda u prizemlju. Ženi je to bilo sumnjivo, jer je znala da su njih dvoje sami. Sišla je u prizemlje i tada je vidjela dvojicu maskiranih i naoružanih razbojnika – pojasnio je naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, jedan od razbojnika je uperio pištolj u ženu i upitao je gdje je suprug.

Ona je krenula da bježi, ali su je stigli i oboje našli u spavaćoj sobi.

– Nakon prijetnje vlasnik kuće im je dao 3.000 maraka, nadajući se da će oni poslije toga otići. Međutim, razbojnicima to nije bilo dovoljno. Oni su tražili još para, a zatim su bračni par zaključali u spavaćoj sobi – ističe izvor iz istrage.

Poslije toga razbojnici kreću u premetačinu stvari po kući.

– Ušli su u skoro sve prostorije, ispreturali stvari u potrazi za parama. Razbojnici su pronašli još oko 10.000 švajcarskih franaka i 1.500 evra – rekao je naš sagovornik.

Nakon što su uzeli pare, lopovi su pobjegli, ali je bračni par ostao zaključan u spavaćoj sobi.

– Moguće je da nisu htjeli da obijaju vrata. Stajali su kraj prozora i čekali da ih neko vidi. To se desilo u utorak ujutru kada ih je jedan komšija ugledao i pozvao policiju – ističe izvor iz policije.

Jedan od komšija ove porodice kaže da je za pljačku čuo ujutru, jer su u selu svi pričali o tome.

– Sa komšijama sam komentarisao da su ih razbojnici vjerovatno poznavali, ili im je neko rekao za njih. Čudno je da baš provale u njihovu kuću i da znaju da imaju toliko novca. Zašto nisu došli kod mene – kaže ovaj komšija.

Ističe da je sreća što razbojnici nisu puno fizički maltretirali ovaj bračni par.

– Očekujemo od policije da ih što prije pronađu, kako se ne bi opet vratili u naše selo – rekao je mještanin Kožuha.

Obaviješteno tužilaštvo

U Policijskoj upravi Doboj rekli su da im je razbojništvo prijavljeno u utorak ujutru i da je rečeno da su maskirani razbojnici opljačkali vlasnika kuće i njegovu suprugu.

– O razbojništvu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, uz čiji nadzor policijski službenici preduzimaju sve potrebne mjere u rasvetljavanju ovog krivčnog djela i hapšenju razbojnika – istakli su u PU Doboj.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *