Krivična prijava protiv patologa Željka Karana zbog slučaja Dragičević

Hronika

MUP RS podigao je krivičnu prijavu protiv doktora Željka Karana direktora Zavoda za sudsku medicine RS u Banjaluci, nezvanično saznajemo od izvora u MUP-u Srpske.

Prijava je podnesena zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotrebe položaja, a u vezi sa slučajem tragično stradalog Davida Dragičevića (21). Prijava je podnesena Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

U Okružnom javnom tužilaštvu saznajemo da je prijava protiv Karana proslijeđena Republičkog tužilaštvu jer se radi od djelu iz njihove nadležnosti.

Karan je, kao što je poznato, obavio prvu obdukciju tijela Davida Dragičevića. Prema nezvaničnim informacijama, na teret mu se stavlja da je uradio toksikološki nalaz na aparatu bez sertifikata koji ne može otkriti tragove toksina u krvi.

Kasniji toksikološki nalazi pobili su taj prvobitni, a koji je pokazao tragove opojnih sredstava.

Karan je učestovavo 26. marta na “famoznoj” pres konferenciji gdje je policija predstavila svoja tadašnja saznanja o Dragičevićevom nestanku i pronalasku njegovog tijela.

Na sjednici Anketnog odbora Narodne skupštine RS 18. maja u vezi slučaja Dragičević, saslušan je i Karan.

On je tada rekao da je u svom radu na ovom slučaju „izvukao teorijski maksimum u uslovima i okolnostima u kojima živimo i radimo“ i odgovorio da niko na njega nije vršio pritisak“, a naglasio je i da ni danas „ništa iz nalaza ne bi promijenio“.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *