Jošilo pušten zbog nedostatka dokaza da je povezan sa pronađenim oružjem u Srbiji

Hronika

Pripadnici MUP-a RS uhapsili su Jovana Jošila (35) iz Banjaluke koji se dovodi u vezu sa oružjem pronađenim u Jajincima nedaleko od kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Jošilo je lišen slobode u subotu u 14.30 sati na osnovu potrage koju je za njim raspisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Jošilo je nakon ročišta pušten na slobodu. Izvor iz bh. pravosuđa tvrdi da pred sudom nije prezentovan nijedan dokaz koji ga dovodi u vezu sa oružjem pronađenim u blizini kuće premijera Srbije.

-U potjernici se navodilo da se on potražuje zbog krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje i promet oružja, ali nije precizirano na koje oružje se to odnosi, te zbog krivičnog djela krađe vozila. Nigdje nije pomenut premijer Srbije Aleksandar Vučić, a Jošilo posjeduje državljanstvo BiH i sud je odlučio da ga pusti na slodobu, otkriva sagovornik “Avaza”.

U šumi nedaleko od kuće premijera Srbije nedavno su pronađeni sanduci sa oružjem. Pronađena je zolja, četiri ručne bombe i 100 komada municije kalibra 7,62 milimetara. Nađena je i municija za automatsko naoružanje i snajper, kao i između deset i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je kako je utvrđeno da bacač dolazi sa jednog dijela hrvatskog ratišta, a dvije bombe sa ratišta u blizini Sarajeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *