Mostar: Miniran automobil bivšeg direktora Aluminija

Hronika

U Mostaru je noćas eksplodirao automobil Marinka Ostojića Sušca (41), donedavnog izvršnog direktora i člana uprave mostarskog Aluminija.

Kako saznaje “Večernji list” ispod zadnjeg dela njegovog autombila nalazila se bomba koja je aktivirana. Nakon što je ona eksplodirala, uskoro je izazvana i eksplozija rezervoara punog goriva, što je izazvalo veću materijalnu štetu jer su tom prilikom oštećena stakla balkona, ali i garažna i ulazna vrata ove kuće.

– Zatreslo se kao potres. Onda možete da zamislite kako se šokirala i u kojoj je opasnosti bila moja 12-godišnja ćerka, čiji prozor sobe gleda na dvorište. S druge strane, u kući je pored mene bila i trudna supruga koja je pre tri godine preživela infarkt. Verovatno se radilo o vojnom eksplozivu, a motivima mogu samo nagađati. Sve ovo jedino mogu povezivati s poslom – rekao je Ostojić za “Večernji list” opisujući scene eksplozije i požara, naglasivši da njegov trenutni posao u špediciji ne bi mogao izazvati ovakve napade.

Dodao je da prethodno nije primao nikakve preteće poruke, kao i to da ne shvata ovaj slučaj jer nikada nikome nije namerno učinio neko zlo. Kako se navodi, počinitelj ovog dela je pod okriljem mraka podmetnuo bombu pod vozilo i neprimetno nestao.

Policija još uvek traga za počiniocem.

Večernji list

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *