Banjalučanin nije pokušao oteti maloljetnicu

Hronika

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, nakon provedenih provjera i operativnih radnji, utvrdili su da V.S. nije pokušao oteti djevojčicu u banjalučkom naselju Starčevica kako je zaprimljena početna prijava.

 

“Policijski službenici su utvrdili da lice V.S. nije pokušalo nasilno da uvuče maloljetnicu u vozilo, niti je vozilo bilo u blizini marketa u ulici Slobodana Kusturića Banjaluka, već ju je uzelo za ruku u namjeri da ostvari komunikaciju sa njom, a što je kod nje izazvalo osjećaj straha, nakon čega je pustio i nije nastavio da se kreće za njom”, rekla je portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

 

Ona je dodala da je, nakon izvršenih neophodnih operativnih i istražnih mjera i radnji, utvrđeno da lice V.S. nije osumnjičeno da je izvršilo krivično djelo protivpravno lišenje slobode u pokušaju, a kako je događaj, prema početnim saznanjima iz anonimno zaprimljene prijave, kvalifikovan i od dežurnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

 

“Nakon završenih neophodnih procesnih radnji, a u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca, lice V.S. biće sprovedeno u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske, Klinika za psihijatriju”, rekla je Markanovićeva.

 

Prema njenim riječima, policijski službenici će nakon kompletiranja predmeta dostaviti izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama Okružnom javnom tužilšatvu Banjaluka.

 

Nezvanično se saznaje da je V.S. psihički bolesnik.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *