Lopovi iz banjalučke pekare “Manja” ukrali sef sa 5.000 KM

Hronika

Lopovi su iz pekare „Manja“ na Bulevaru cara Dušana u centru Banjaluke ukrali sef u kojem se nalazilo više od 5.000 maraka, saznaje „EuroBlic“.

Tačno vrijeme kada su lopovi opljačkali pekaru nije poznato, a naš izvor otkriva da je prijavljena juče ujutro, kada su radnici nakon novogodišnjih praznika došli na posao.

– Kao vrijeme izvršenja krivičnog djela određen je period od 31. decembra do 02. januara ove godine. Na koji način su lopovi ušli u prodavnicu i ukrali sef biće poznato nakon istrage – objasnio je izvor „EuroBlica“ blizak istrazi. Otkriva da su lopovi najvjerovatnije tipovali objekat pekare koji se nalazi ispod stambene zgrade.

– Očigledno je da su znali da se upravo u ovoj pekari nalazi sef sa većim iznosom pazara, ali sve okolnosti i detalje otkriće istraga kojom rukovodi Okružno javno tužilaštvo Banjaluka – dodao je izvor „EuroBlica“.

Inspektori CJB Banjaluka juče su tokom uviđaja izuzeli tragove i pokušali utvrditi na koji način su lopovi opljačkali pekaru u centru Banjaluke.

– Najvjerovatnije su odvalili bravu na ulaznim vratima, a kako je moguće da su neopaženo izneli sef sa novcem to će se utvrditi u narednom periodu- naveo je izvor blizak istrazi. Dodaje kako je pljačku izvršilo više lopova, te da je u pitanju organizovana grupa sa jasno podijeljenim ulogama.

– Ukradeni sef sigurno je bio težak više desetina kilograma, a jedna osoba ga nije mogla izneti neopaženo – objasnio je izvor blizak istrazi.

Stanari obližnjih zgrada koji su juče ujutro krenuli po hljeb i druge namirnice bili su iznenađeni videvši policiju ispred pekare.

– Evo živim tu u blizini i ništa čudno nisam primjetila niti čula. Najvjerovatnije su iskoristili novogodišnju noć za ovu pljačku, dok su ostali slavili, drugi su pljačkali – ispričala je Banjalučanka koja je zamolila da joj ne navodimo ime.

Izvor „EuroBlica“ otkriva da su posljednjih godina u Banjaluci učestale pljačke tokom Novogodišnje noći.

– To je vrijeme kada vlasnici privatnih firmi ostavljaju prazar u sefovima, vjerujući da će tako biti sigurniji, ali gotovo da nema novogodišnje noći posljednjih godina, da se nije dogodila pljačka u kojoj je ukradena veća suma novca – otkrio je izvor „EuroBlica“.

Najveća pljačka

Jedna od najvećih pljački tokom novogodišnje noći u Banjaluci dogodila se prije tri godine kada su lopovi opljačkali salon vjenčanica i prodavnicu pirotehnike odakle su odnijeli plijen od gotovo 100.000 maraka.

Ove pljačke do danas nisu rasvijetljene, a stručnjaci za bezbjednost su nakon ovih pljački upozoravali da je u pitanju dobro organizovana kriminalna grupa. Zanimljivo je i da su nadzorne kamere u pojedini pljačkama otkrile kako je u pitanju veća grupa lopova opremljena naoružanjem i motorolama.

Banka

Da nisu samo privatne firme tokom Novogodišnjih praznika bile na meti lopova pokazuje i pljačka poslovnice „UniCredit“ banke u banjalučkom naselju Starčevica prije četiri godine kada su lopovi ukrali 17.000 maraka. Poslovnica ove banke je nedugo nakon pljačke zatvorena, a do danas nijedna druga banka nije otvorila svoju poslovnicu na spornoj lokaciji.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *