Na području Tuzlanskog kantona zaplijenjen kokain, uhapšeno 13 osoba

Hronika

U velikoj policijskoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) jutros je na području Tuzle, Lukavca i Kalesije uhapšeno 13 osoba i zaplijenjena je veća količina droge heroin.

 

Pripadnici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a TK su nakon višemjesečnog rada jutros po naredbi Opštinskog suda u Tuzli izvršili pretrese na 15 lokacija u Tuzli, Lukavcu i Kalesiji.

 

– Tom prilikom je 13 osoba lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Tokom višemjesečnog rada policije pronađena je veća količina heroina, a jutros tokom pretresa pronađena je određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin – rekla je portparolka Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić, piše Klix.

 

U ovoj akciji pronađena je i određena količina mobilnih telefona, novca i drugi predmeti koji će poslužiti za dokazivanje počinjenja krivičnog djela.

 

Uhapšene osobe među kojima ima žena privedene su u prostorije MUP-a TK u Tuzli, a nakon kriminalističke obrade će biti predate Tužilaštvu TK.

 

Informacija o tome da li su sve uhapšene osobe djelovale u jednoj kriminalnoj grupi će biti poznate naknadno.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *