Poslanik SDS prijavio da mu je prijetio odbornik

Hronika

Darko Babalj, SDS-ov poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Istočne Ilidže, prijavio je policiji da mu je prijetio njegov sugrađanin Mladen Lučić (29), odbornik DNS-a u tamošnjoj Skupštini opštine, saznaju “Nezavisne”.

 

U prijavi je navedeno da je Babalju prijećeno 2. juna u jednom lokalnom kafiću u Istočnoj Ilidži.

 

Kako ističe izvor “Nezavisnih”, u društvu su, prije nego što će doći do incidenta, bili Babalj i Marinko Božović, načelnik opštine Istočna Ilidža, a onda su oni pozvali da s njima sjedne Nenad Nešić (DNS), v.d. direktora “Puteva Republike Srpske”, s tim što se sa Nešićem pojavio i Lučić.

 

“Kako se navodi u prijavi, Lučić je odjednom počeo da prijeti Babalju da će ga ubiti”, rekao je izvor “Nezavisnih”.

 

Kako dodaje naš sagovornik, Babalj potom nije gubio vrijeme, već je odlučio da slučaj prijavi policiji.

 

“Ubrzo je otišao u policiju i prijavio prijetnje”, pojašnjava sagovornik “Nezavisnih”, dok stav Lučića nismo uspjeli dobiti, baš kao ni Nešićev, koji nam je u kratkom telefonskom razgovoru nakon što je saslušao pitanje odgovorio: “Nemam komentar”.

 

Komentar smo pokušali dobiti i od Babalja, ali su ta nastojanja ostala bezuspješna, dok je Božović bio škrt na riječima.

 

“Neka policija radi svoj posao. To je moj komentar”, naveo je kratko Božović te dodao da je na putu.

 

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo ističu da su Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo dostavili izvještaj protiv dvadesetdevetogodišnjaka iz Istočne Ilidže, a koji je osumnjičen za ugrožavanje sigurnosti.

 

“Lice je osumnjičeno da je 2. juna, u ugostiteljskom objektu na području Istočne Ilidže, uputilo ozbiljne prijetnje po život licu D.B. iz Istočne Ilidže”, navodi se u policijskom saopštenju.

 

Prijećeno i lideru DNS-a

 

Predrag Starčević, u čijem su porodičnom vlasništvu prijedorske apoteke MEDICUS, prijetio je narodnom poslaniku Dušku Iviću i predsjedniku DNS-a Marku Paviću jer je o njegovom biznisu postavljeno pitanje u Narodnoj skupštini RS, objavio je portal Capital.ba.

 

Kako se dodaje, Ivić je pitanje, prema sopstvenom priznanju, postavio po Pavićevom naređenju, a Starčeviću je poručio da sjedne sa šefom pa to završi. Objavljen je i transkript telefonskog razgovora Ivića i Starčevića.

 

“Ko je naredio, je*em ti mladu nedjelju više tebi, i ko tebi može naređivati”, rekao je Starčević u tom snimku, na koji se poziva Capital.

 

Kada je Starčević počeo da insistira da mu Ivić kaže ko je izdao naredbu, ovaj je odgovorio: “Marko”.

 

“E, je*aću mu ja majku”, rekao je potom Starčević.

 

Na pitanje da li je istina da je prijetio Iviću zbog postavljenog pitanja na sjednici Narodne skupštine, Starčević je rekao da nije istina.

 

(Capital)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *