Banjaluka: Medicinska sestra otuđila 9.000 KM od participacija

Hronika

Policija je banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu podnijela izvještaj protiv medicinske sestre Nataše Babić (43) iz Banjaluke, zaposlene u ambulanti u naselju Petrićevac, a koja je osumnjičena da je, naplatom participacije od pacijenata, novac uzimala za sebe.

To je “Nezavisnim” potvrdio policijski izvor. Policija je protiv Babićeve podnijela izvještaj zbog sumnje da je počinila pronevjeru.

“N.B. se sumnjiči da je od početka 2014. do maja 2015. godine, obavljajući poslove i zadatke medicinske sestre u porodičnoj ambulanti u Banjaluci, prilikom naplate participacije od pacijenata, uredno im izdavala popunjene priznanice, a novac zadržavala za sebe”, saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Babićeva se sumnjiči da drugi primjerak priznanice, koji je morala razdužiti, nije razduživala na blagajnu Uprave.

“Da bi prikrila manjak novčanih sredstava, osumnjičena je izbjegavala predaju novca i popunjenih priznanica i razduživala bjanko blokove koje je svojeručno potpisivala i ovjeravala pečatom ambulante, a koji su trebali biti propisani i ovjereni pečatom blagajne”, stoji u policijskom saopštenju.

Babićevu terete da je za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu oko 9.000 KM

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *