Načelnik Civilne zaštite u Tesliću brutalno pretučen

Hronika

Načelnik Civilne zaštite u Tesliću Dule Borić pretučen je u nedjelju pred većom grupe djece na dječijem igralištu u tom gradu. Napad se desio u po dana, u parku koji se nalazi u blizini zgrade u kojoj živi Borić.

 

Portparol Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez nam je potvrdila, navodeći inicijale, da im je prijavljeno da su dvije nepoznate osobe napale Borića i nanijele mu teške povrede.

 

– Nakon prijave, policija je odmah izašla na lice mjesta i Borić je upućen u Dom zdravlja u Tesliću, gdje mu je pružena ljekarska pomoć. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac koji je djelo okarakterisao kao nanošenje tjelesnih povreda – pojasnila je Kerkezova.

 

Izvor Srpskainfo uključen u ovu istragu otkrio nam je da se ovaj napad desio u nedjelju, dok je Bulić bio na igralištu sa svojim sinom.

 

– Dvojica napadača prišla su mu i krenuli ga udarati šakama po glavi. Prema prvim informacijama, nisu imali nikakvo oružje. Borić se pokušao braniti, ali su ga oni iznenadili i više puta udarili po glavi – ispričao je naš izvor.

 

On je dodao da je tom prilikom Borić zadobio više udaraca, te da mu je pukla arkada i da je imao više ogrebotina po glavi.

 

– Ti napadači su bili muškarci i nisu bili puno maskirani. Oni nisu imali fantomke ili tako nešto na glavi, već su samo nešto stavili preko usta. Prizor je bio jeziv; nakon što su oni pobjegli Borić je ostao u parku krvave glave i poderane majice – kaže sagovornik Srpskainfo.

 

Prema njegovim riječima, ono što je šokirali sve prolaznike jeste to što se napad desio u po dana, u parku gdje je bilo više djece.

 

– Napadače nije bilo briga da li će ih neko prepoznati ili će se umiješati u tuču. Oni su došli sa namjerom da fizičke povrede Borića i tome su uspjeli. Tokom tuče djeca su plakala i vrištala u parku, prizor je bio strašan – istakao je pomenuti izvor.

 

Zanimljivo je da policiju nije pozvao Borić, nego neko od slučajnih prolaznika koji su vidjeli napad.

 

– Policija je veoma brzo stigla na lice mjesta, ali su napadači već pobjegli. Primjetio sam da je tada više policijskih vozila bilo u gradu u potrazi za napadačima, ali ih nisu pronašli – rekao je naš sagovornik.

 

Dodaje da se po Tesliću priča da napadači najvjerovatnije nisu iz njihovog grada, već da im je neko platio da dođu da pretuku Borića.

 

Prema našim informacijama, policajci koji rade na ovom slučaju nisu zadovoljni s tim koliko je Borić sarađivao s njima.

 

Optužnica

 

Ovo nije jedini napad koji se desio na funkcionere u Tesliću ove godine.

 

Tako je 17. aprila ove godine Ilija Pavlović napao poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH i bivšeg ministra zdravlja RS Dragana Bogdanića. On ga je tom prilikom dva puta udario šakom u glavu.

 

U međuvremenu, zbog ovog napada potvrđena je optužnica protiv Pavlovića.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *