Majka preminula u bolnici, sin i otac povrijeđeni

Hronika

Svjetlana Bojić (31) iz Kotor Varoša preminula je juče od posljedica povreda koje je zadobila u saobraćajnoj nesreći u mjestu Vrbanjci kod Kotor Varoša.

U saobraćajki, koja se desila u subotu oko 16 časova, teško je povrijeđen njen suprug Dejan Bojić (26), a lakše trogodišnji sin L. B.

Sudarili su se “golf” kojim je upravljao Bojić i “folksvagen kedi” firme “Tri best” za čijim volanom je bio Drago Janković (36) iz Banjaluke.

Svi povrijeđeni su nakon nesreće prevezeni u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci. Svjetlana je u bolnicu dovezena u komi i sa višestrukim teškim povredama. Operisana je, ali se njeno stanje pogoršalo i preminula je juče ujutro.

Iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti nisu saopštili uzroke ove tragične saobraćajne nesreće.

– Obavljen je uviđaj i izuzeti određeni tragovi s ciljem utvrđivanja svih okolnosti i uzroka – kazala je portparol CJB Banjaluka Marija Markanović ne navodeći više detalja.

Prema nezvaničnim informacijama, “golf” i “kedi” su se direktno sudarili na izlazu iz krivine u Vrbanjcima.

– Priča se da se jedno vozilo zanijelo na krivini i prešlo u drugu saobraćajnu traku, ali ne znam detalje – kazao je jedan od mještana Vrbanjaca ne želeći da se predstavi.

Prema njegovim riječima, u trenutku sudara “golf” je išao iz pravca Banjaluke prema Kotor Varošu, a “kedi” mu je dolazio u susret.

Poznanici Bojića u šoku su ispričali da su Svjetlana i Dejan već nekoliko godina u braku i da žive u Maslovarama kod Kotor Varoša. Oboje su radnici fabrike obuće “Sportek” u Kotor Varošu. Svjetlana je radila kao prevodilac za italijanski jezik.

Osim ove, juče rano ujutro desila se teška saobraćajna nesreća u Karakaju kod Zvornika. Do nesreće je došlo kada je N. J. (25) vozeći “opel astru” sletio s puta i udario u prikolicu parkiranu pored puta. Ovaj vozač zadobio je teške povrede i prevezen je u Univerzitetsko-klinički centar u Tuzli.

Povrede

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, navodeći inicijale, kazali su da je stanje povrijeđenog Dejana Bojića izuzetno teško.

– Pacijent D. B. primljen je sa teškim povredama. Odmah je operisan i smješten na Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje. Sve prognoze su neizvjesne – saopštili su iz UKC RS i dodali da je trogodišnje dijete L. B. zadobilo lakše povrede i smješteno je na Klinici za dječiju hirurgiju.

Treći pacijent Drago Janković takođe je lakše povrijeđen i pušten je na kućno liječenje.

Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *