Na grčkoj granici uhapšen napadač na Slobodana Vasiljevića

Hronika

Policija u Grčkoj uhapsila je Slavišu Juroševića na osnovu međunarodne potjernice, raspisane zbog sumnje da je organizovao i učestvovao u pokušaju ubistva Slobodana Vasiljevića u junu ove godine u Šekovićima.

 

Izvor Srpskainfo blizak bezbjednosnim agencijama u BiH objasnio je da bi u narednom periodu Juroševiću trebao biti određen ekstradicioni pritvor.

 

Konačnu odluku o određivanju pritvora Juroševiću donijeće Sud u Solunu.

 

U Ambasadi BiH u Atini za Srpskainfo kratko su potvrdili da su obaviješteni o hapšenju državljanina BiH, ali detaljnije informacije nisu navodili.

 

Slobodan Vasiljević brutalno je pretučen 1. juna uveče ispred Lovačkog doma u Šekovićima. Zbog ovog napada koji je okvalifikovan kao pokušaj ubistva još ranije su uhapšeni Stevan Garić, Miljan Milić, Stefan Radovanović, Nebojša Petković. Milutin Kandić, Goran Čalmić i Nebojša Ozimković.

 

Uhapšenima je produžen pritvor za još dva mjeseca na zahtjev Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

 

Pritvor je produžen zbog opasnosti da će osumnjičeni pobjeći van granica BiH, te što bi mogli ponoviti krivično djelo, obzirom da su osumnjičeni Milić i Garić još ranije osuđivani zbog istovrsnih krivičnih djela.

 

Podsjetimo, Slobodan Vasiljević je pretučen nakon sačekuše 1. juna oko ponoći u Šekovićima. Napadači su koristili metalne šipke i tukli su Vasiljevića po glavi i cijelom tijelu.

 

Vasiljević je zadobio teške i po životne opasne povrede u vidu preloma lobanje, čeone kosti, te preloma po tijelu. U besvjesnom stanju prebačen je u bolnicu u Zvorniku, a zatim u Univerzitetski klinički centar u Tuzli.

 

Iako je u prvim danima nakon mučkog napada stanje Vasiljevića bilo neizvjesno, prema posljednjim informacijama, zdravstveno stanje Vasiljevića je stabilno.

 

Iz Policijske uprave Zvornik saopšteno je nakon napada da se osumnjičeni terete za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića.

 

– Naime, Policijskoj stanici Šekovići oko pet minuta iza ponoći, prijavljeno je da su u Šekovićima, nepoznate osobe fizički napale oštećenog, koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede, nakon čega su se udaljili sa lica mjesta. Povrijeđeni je prevezen u Javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica Zvornik, odakle je upućen na Univerzitetski klinički centar Tuzla na dalje zbrinjavanje. Preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje u cilju rasvetljavanja krivičnog djela i pronalaska počinilaca, policijski službenici su isti dan uhapsili četiri osobe koje se dovode u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela. U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenima, a naredne aktivnosti preduzimaju se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo – saopšteno je za Srpskainfo iz Policijske uprave Zvornik.

 

Mediji u Grčkoj prošle sedmice su objavili da je na granici između Grčke i Sjeverne Makedonije uhapšen Srbin iz BiH. U petak je uhapšeni priveden pred nadležnog tužioca.

 

Radi se o, 46-godišnjem muškarcu za kojim vlasti u BiH tragaju zbog pokušaja ubistva. Njega su granični policajci identifikovali tokom pasoške kontrole.

 

Prema informacijama iz grčkog tužilaštva, osumnjičeni je počinio zločin 1. juna, kada je “u dogovoru i zajedno s drugima” napao drugog čovjeka. Pojavivši se pred tužiocem, poricao je optužbu rekavši da je “politički motivisana”.

 

Vjeruje se kako osumnjičeni živi u Beogradu, gde se vraćao nakon odmora sa svojom porodicom u Grčkoj.

 

Sud u Solunu će narednih dana odlučiti o njegovom izručenju.

 

Nepoznat motiv

 

Žrtva pokušaja ubistva Slobodan Vasiljević je još ranije prijavio da mu osumnjičeni upućuju prijetnje.

 

U ovim prijetnjama se navodilo da će Vasiljeviću polomiti lobanju. Prijetnje su prijavljene policiji. Policija još uvijek pokušava utvrditi motiv brutalnog napada na Vasiljevića.

 

Nakon što se utvrdi pravi motiv napada, trebalo bi očekivati i otkrivanje nalogodavaca pokušaja ubistva koji su još uvijek na slobodi.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *