Pretresi prostorija u KPZ, na terenu 40 policajaca i pet pasa

Hronika

Vanredna situacija traje od jutros u prostorijama sarajevskog Kazneno-popravnog zavoda gdje su u toku pretresi svih prostorija unutar zatvora.

 

U pretresima učestvuju zavodski policajci i pripadnici MUP Kantona Sarajevo, a na terenu je ukupno 40 ljudi i pet pasa specijalizovanih za pronalazak narkotika.

 

Pretresa se sve: ćelije, kolektivne prostorije osuđenih osoba, prostorije koje koristi policija, teretane, sobe za odmor, prostorije tretmana. Pretres je počeo jutros u devet sati.

 

Kako je za Faktor potvrdio direktor KPZ Sarajevo Faruk Zubčević, cilj pretresa je pronalazak opojnih sredstava, nedozvoljenih predmeta i slično.

 

– Pretres se vrši u sklopu antikorupcionih aktivnosti u skaldu sa preuzetim obavezama iz plana rada za period 2019./20.godinu – potvrdio je Zubčević.

 

Dodao je da u dosadašnjem dijelu pretresa nije pronađeno ništa od zabranjenih predmeta, što, kako je kazao, daje dodatnu potvrdu efikasnog rada i korištenja najsofistiranijih detektora i uređaja za otkrivanje navedenih predmeta.

 

Slučaj bjekstva Amela Sejfovića iz prostorija KPZ pokazao je svu manjkavost dosadašnjeg načina rada, te da su potrebne korijenite promjene, a što je nova uprava prepoznala, te se kontinuirano radi na optimizaciji upravljanja ovakvim jednim složenim sistemom.

 

Faktor

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *