Pijani vozač koji je usmrtio radnika šlep-službe pušten na slobodu

Hronika

Nedim Alić (27) iz Miričine kod Gračanice koji je juče vozeći pijan izazvao saobraćajnu nesreću na magistralnom putu M-4 Tuzla – Doboj, u naselju Gnojnica, a u kojoj je poginuo Dino Kurtić (26), radnik šlep-službe iz Lukavca, pušten je na slobodu.

– Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozač “pasata” bio pijan, a čekaju se dodatni nalazi kako bi se utvrdio tačan procenat alkohola u krvi. Međutim, činjenica je i da je poginuli, koji je radio na utovaru auta, bio u traci kojom se “pasat” kretao i to licem okrenut prema vozilu. Vozilo šlep-službe jeste, kako to nalažu propisi, imalo svjetlosnu signalizaciju, međutim, na tom mjestu, s obzirom na magle je znatno smanjena vidljivost, tako da nije bilo nikakvog zakonskog osnova za određivanje pritvora vozaču “pasata”- rekao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK, prenosi Avaz.ba .

Prema njegovim riječima Alić kao i njegovi saputnici su saslušani i uzete su im izjave.

– Protiv Alića će izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti dostavljen radovnim putem. Najvjerovatnije će se teretiti za teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja – kazao je Aranutović.

Mještani Lukavca su ogorčeni ovakvom odlukom jer je Alić vozio velikom brzinom i pijan, te usmrtio radnika koji je samo radio svoj psoao.

– Ovo je strašno i podsticaj i drugima da sjednu pijani za volan, ubiju nekog, i nikom ništa, kazao je naš sugovornik – rekao je mještanin Lukavca.

avaz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *