Dvije osobe poginule u nesreći kod Kaknja

Hronika

Završen je uviđaj nakon saobraćajne nesreće koja se rano jutros desila na autoputu A1 u mjestu Tičići kod Kaknja, a u kojoj su dvije osobe poginule.

 

Mirna Poljac, portparol Tužilaštva Zeničko-dobojskog u izjavi za Klix je rekla da je utvrđeno da se vozač Škode na naplatnim kućicama u Kaknju uključio u suprotan smjer na autoputu i izazvao nesreću.

 

“Došlo je do direktnog sudara s vozilom BMW koje se kretalo u svom smjeru. Obje osobe su poginule. Uzeti su uzorci krvi te će biti obavljeno vještačenje da se utvrdi da li je bilo prisustvo alkohola”, kazala je Poljac.

 

Jedan od smrtno stradalih je 27-godišnji A. O. saznaje Klix.ba. Mladić koji je upravljao vozilom BMW bio je član Dernek benda i vraćao se sa svirke u Zavidovićima.

 

“Škoda je ušla na autoput u suprotni pravac što je van pameti, i drug nam je stradao iz benda”, kazao je prijatelj mladića koji je stradao u BMW-u.

 

“Mi ne konzumiramo alkohol, a vozač Škode je bio u alkoholiziranom stanju i ubio nam je druga”, rekao je sagovornik, član benda u kojem je svirao i momak koji je poginuo.

 

Podsjećamo da je poginuo i vozač Škode, a je potvrđeno u Tužilaštvu ZDK, do nesreće je došlo u direktnom sudaru te neće biti naređena obdukcija.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *