Platio 100.000 evra za ubistvo brata?

Hronika

Bišćanin R.B. (55) uhapšen je danas zbog sumnje da je angažovao određene osobe sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, koje su trebale da za novčani iznos od 100.000 evra, izvrše likvidaciju njegovog brata D.B. i da nanesu teške tjelesne povrede njegovom sinu N.B. koje će za poslijedicu imati određeni stepen invaliditeta.

 

U sklopu aktivnosti federalne policije, a na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać, izvršeni su pretresi stambenih objekata i putničkih motornih vozila na dvije lokacije na području Bihaća, koje koristi osumnjični, koji je tokom današnjih aktivnosti uhapšen.

 

“Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a radi se o 10 mobilnih telefonskih aparata sa pripadajućim SIM karticama, računarska oprema, oružje, municja, te drugi predmeti koji su korišteni za pripremanje izvršenja predmetnog krivičnog djela”, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

 

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u zakonskom roku biti predato Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

 

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *