Deseti dan potrage za tijelom Amara Kozlića

Hronika

Timovi pripadnika Specijalne jedinice MUP Zeničko-dobojskog kantona i deseti dan nakon teške saobraćajne nesreće, u kojoj je automobil s tri mladića sletio sa magistralnog puta Vitez – Lašva, nastavljaju potragu za Amarom Kozlićem.

Brojni pripadnici Specijalne jedinice policije MUP-a ZDK-a su prethodnih dana po nepovoljnim vremenskim uslovima pokušavali pronaći tijelo mladića, ali nisu imali uspjeha, te potragu nastavljaju i danas.

-Danas se uz pojačani tim Specijalne jedinice iz Travnika, potraga nastavlja. Oni će krenuti od mjesta gdje je izvučeno vozilo stradalnika, te krenuti nizvodno, dok će timovi Specijalne jedinice MUP ZDK-a krenuti nizvodno od kanala reke Bosne- rekao je za Radiosarajevo.ba Senaid Hasić, komandant Specijalne policijske jedinice Zenica.

Posljednjih dana su ronioci na temperaturi vode od 4,5 stepeni Celzijusa, u otežanim uslovima zbog brzog toka Lašve, na ovom “kanjonskom dijelu vodotoka”, i zamućene vode u više timskih turnusa, nažalost, bez uspjeha pretraživali dno rijeke i drveće koje raste u njoj.

Podsjećamo, 8. februara je u naselju Janjići kod Zenice obavljen ukop dvojice nastradalih mladića Huseina Delića i Almena Begovića, koje su pripadnici Specijalne policije pronašli u automobilu u Lašvi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *