Razbojnicima osam godina zatvora

Hronika

Adnan Hodžić zvani Ado (34) i Sedin Zolota zvani Prcin (25) osuđeni su odlukom Kantonalnog suda u Novom Travniku na ukupno osam godina robije zbog razbojništva nad radnicom kladionice “Zmajevi” koje su počinili u novembru 2015. godine.

Adnan Hodžić je ovom odlukom osuđen na četiri godine i šest mjeseci zatvora dok je Zoloti izrečena zatvorska kazna u trajanju od tri godine i šest mjeseci, saznaje Faktor.

Presudom je razbojnički dvojac proglašen krivim što je 19. novembra u večernjim satima sa namjerom pribavljanja protivpravne imovinske koristi upao u kladionicu “Zmajevi” koja se nalazi u ulici Kulina Bana u Travniku.

Sa fantomakama na glavama i nožem u rukama su zapretili radnici Ivoni Đuran. Nož je držao Hodžić te je njime mahao prema zaposlenici otevši tako od nje dnevni pazar u iznosu od oko 487 KM.

To im nije bilo dovoljno pa su oteli i novčanik radnice u kome se nalazilo oko 20 KM, lični dokumenti i bankovne kartice. Pobjegli su u pravcu naselja Bojna. Negdugo potom su idenfikovani i uhapšeni.

Izrečenom presudom osuđenima je naloženo da plate troškove krivičnog postupka i da vrate ukradeni novac dok je oštećena Ivona Đuran upućena na parnični postupak radi ostvarivanja imovinskopravnog zahtjeva.

faktor.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *