Prnjavor: Vozač se utopio u nabujaloj rječici

Hronika

Veselko Popović (43) iz mjesta Čorle kod Prnjavora, čije je tijelo pronađeno u vozilu u rijeci Lišnja, ugušio se nakon što je voda najvjerovatnije odnijela njegov “pasat” kada je pokušao da preko improvizovanog prelaza pređe nabujalu rječicu.

Tragedija se dogodila u ponedjeljak ujutro, a vozilo u koritu Lišnje oko deset časova primijetili su radnici “Elektrodistribucije”, koji su toga jutra radili na trasi autoputa Banjaluka – Prnjavor.

– Kada su vidjeli da se u mutnoj vodi nalazi automobil odmah su pozvali policiju. Patrola je po dolasku na lice mjesta u vozilu uočila tijelo vozača – kazao je jedan od mještana koji nije želio da mu objavimo ime.

Dodao je da su ubrzo na lice mjesta stigli i vatrogasci koji su iz Lišnje izvukli automobil i tijelo.

Kako se još moglo čuti, nesrećni vozač bio je radnik obezbjeđenja u agenciji “Alfa sekjuriti”, a kobnog jutra vjerovatno je krenuo na posao.

– Kako čujem, on je automobilom pokušao da pređe preko improvizovanog prelaza preko rijeke koja je tog jutra bila nadošla. Voda se navodno prelijevala preko prelaza pa je voda odnijela automobil. Velika tragedija. Bio je to čovjek u najboljim godinama – kazala je jedna od mještanki.

Policija je pokrenula istragu i utvrdila da nema elemenata krivičnog djela.

– Prema tragovima, koji su bili vidljivi na licu mjesta, rijeka je kobnog trenutka bila nabujala i prelaz za vozila bio je prekriven vodom. Popović je vjerovatno pokušao da pređe i bujica ga je povukla sa sobom – kazao je izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, pregledom leša utvrđeno je da je smrt nesrećnog vozača nastupila usljed gušenja, tako da nije rađena obdukcija.

Dobar radnik

Za radnog kolegu Veselka Popovića u banjalučkoj firmi “Alfa sekjuriti” imali su samo riječi hvale.

– Bio je to veoma vrijedan i čestit radnik. U našoj agenciji radio je već nekoliko godina. Šokirani smo onim što mu se desilo i veoma nam je žao – kazali su u ovoj firmi.

Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *