Tužilaštvo KS: Istraga ubistva sarajevskih policajaca još traje

Hronika

U subotu, 26. oktobra obilježava se godinu dana od ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

 

Tužilaštvo Kantona Sarajevo danas je javnosti saopštilo u kojoj se fazi nalazi istraga o njihovom ubistvu.

 

“Tužilački i policijski tim i dalje intenzivno rade na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića”, naveli su u saopštenju i potom dodali:

 

“U dosadašnjem toku istrage saslušani su brojni svjedoci, izvršena vještačenja i preduzete druge radnje dokazivanja, o čijim rezultatima ne možemo u ovom momentu obavijestiti javnost, jer bi eventualno otkrivanje moglo dovesti u opasnost cilj istrage koja je u toku”.

 

Podsjećamo, Adis Šehović i Davor Vujinović radili su svoje redovne policijske dužnosti kobnog jutra 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

 

Nakon što su uočili policijsko vozilo, razbojnici koji su najvjerovatnije bili u akciji krađe automobila golf 6 su zapucali na policajce pri čemu su direktno usmrtili Adisa Šehovića, dok su teško ranili njegovog kolegu Davora Vujinovića. Nakon nekoliko sati borbe za život na KCUS-u, preminuo je i Vujinović od zadobijenih povreda u predjelu glave.

 

Adis Šehović i Davor Vujinović su bili policijski službenici s više od 20 godina radnog iskustva, a osim toga su bili muževi i očevi. Obojica su imali činove višeg policajca, a njihove kolege više puta su isticale da su izgubili najbolje službenike iz Policijske uprave Novi Grad.

 

Šehović je 1995. godine završio Srednju školu unutrašnjih poslova, dok je Vujinović Policijsku akademiju završio 1998. godine.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *