Uhapšen zbog pokušaja ubistva žene na Baščaršiji

Hronika

Mahir K. (42), koji je osumnjičen za pokušaj ubistva Melise M. (42) priveden je i trenutno se nalazi u policijskim prostorijama, potvrđeno je iz MUP-a KS.

 

Mešić je ranjena je s dva hica juče oko osam ujutro u srcu Baščaršije, kad je krenula na posao. Ranjena je u leđa i nogu te joj je jedan hitac prošao kroz pluća i zadobila je povrede opasne po život. Ovo krivično djelo kvalifikovano je kao pokušaj ubistva.

 

“Vrlo intenzivnim i efikasnim aktivnostima policajaca iz Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine Sektora kriminalističke policije i Prve policijske uprave, identificiran je osumnjičeni koji se dovodi u vezu s izvršenjem ubistva u pokušaju te je potom lociran i uhapšen jutros u 2 i 15 sati na području općine Stari Grad”, kazao je Mirza Hadžiabdić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, prenosi “Avaz”.

 

Iz policije navode da još ne znaju motiv za zločin, ali da će to pokazati istraga.

 

U lociranju osumnjičenog učestvovali su i agenti Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA). Radi se o osobi koja je odranije poznata policiji po pucnjavama te ima bogat kriminalni dosije.

 

Tokom preliminarne istrage, u fokusu inspektora bila su najmanje dvojica muškaraca koji su viđeni kako istrčavaju iz obližnje kladionice, ali je utvrđeno da oni nemaju veze sa slučajem.

 

Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *