Potvrđena optužnica za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića

Hronika

Okružni sud u Istočnom potvrdio je optužnicu protiv sedam lica za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića iz Šekovića. Za jednim licem koje je takođe učestvovalo u pokušaju surove likvidacije Vasiljevića i dalje se traga.

 

Optužnica protiv sedam osoba koje se terete za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića je potvrđena. Optuženi su prema navodima Tužilaštva 2. juna ove godine 5 minuta iza ponoći u Šekovićima metalnim šipkama napali Vasiljevića sa umišljajem i prethodnim dogovorom da mu oduzmu život.

 

“Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, dana 28.11.2019. godine, potvrdio je optužnicu Okružnog javnog Tužilaštva u Istočnom Sarajevu, koje je isto podiglo protiv osumnjičenih Milić Miljana, Radovanović Stefana zvanog „Japanac”, Garić Stevana, Petković Nebojše zvanog „Pop”, Kandić Milutina zvanog „Cigo”, Čalmić Gorana zvanog „Čalma” i Ozimković Nebojše zvanog „Buco””, saopšteno je iz Suda.

 

Oni su trenutno u pritvoru koji ističe 2. decembra, a sud će do kraja ove sedmice donijeti odluku o eventualnom produženju. Slobodan Vasiljević očekuje da izvršiocima pokušaja njegovog ubistva bude produžen pritvor.

 

S druge strane, Slaviša Jurošević, koji se u medijima pominjao kao vođa zločinačke grupe nije obuhvaćen ovom optužnicom, jer je trenutno u ekstradicionom pritvoru u Grčkoj i čeka se njegovo izručenje u Bosnu i Hercegovinu. Postupak protiv Juroševića je odvojen, a počeće nakon njegovog izručenja.

 

U opoziciji napominju da ovo nije prvo krivično djelo koje se Juroševiću stavlja na teret, pa se postavlja pitanje kako je on uspio da pobjegne iz države. Traže i otkrivanje naručioca.

 

Slobodan Vasiljević je posljednjih godina javno iznosio kritike o dešavanjima u Šekovićima i Milićima, prije svega o odnosu Rajka Dukića prema radnicima kompanije Boksit.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *