Banjaluka: Mrđa priznao batinanje mladića zbog 70 KM

Hronika

Ognjen Mrđa (29) iz Banjaluke priznao je krivicu u Okružnom sudu za iznudu i premlaćivanje Davora Malića (26) zbog 70 maraka, koliko mu je žrtva dugovala.

Sudsko vijeće, kojem je predsjedavala sudija Snježana Kudrić, prihvatilo je priznanje, a presuda će biti izrečena u danas.

Prije priznanja svjedočio je oštećeni Malić, koji je rekao da ne traži krivično gonjenje Mrđe, niti nadoknadu štetu za pretrpljeni bol i strah, jer mu je optuženi već namirio.

– Poznajemo se dugo godina i nismo imali većih sukoba. To veče kada se sve desilo Mrđa je bio pijan. Nije tačno da me je bacio u kanal i Vrbas, kako su neki mediji ranije objavili. Ne tražim od njega ništa sada – rekao je Malić.

Mrđa je istakao da se kaje za sve što je uradio i obećao da to više neće ponoviti.

Njegov advokat Darko Kremenović zatražio je da on bude blaže kažnjen i pušten iz pritvora nakon izricanja presude.

– Nesporno je da je on osuđivan, ali ranije presude se vežu i za Malića, koji je višestruki povratnik u kriminal. On je mom branjeniku prodao ukradeni telefon, zbog čega je Mrđa osuđen za prikrivanje. U drugom slučaju radi se o sukobu i Mrđa je osuđen za nanošenje lakih povreda Maliću, koji je na sudu rekao da oni nisu imali većih sukoba. Da nije bilo Malića, Mrđa vjerovatno ne bi bio ni osuđivan – kazao je Kremenović.

Tužilac Dalibor Vrećo nije se protivio ukidanju pritvora nakon izricanja presude Mrđi. Zatražio je da on bude osuđen u skladu sa zakonskim odredbama.

Prema optužnici, Mrđa je 18. novembra prošle godine napao Malića iza kafića “Dabl L” te ga strpao u gepek svog BMW-a i odvezao u naselje Ponir, gdje ga je skinuo golog, pretukao i bacio niz brdo. Navodi da je to uradio u namjeri da utjera dug od 70 maraka. Zajedno s njim u tome je učestvovao Andrej Pravdić, protiv koga istraga nije okončana.

Malić je hapšen krajem januara ove godine zbog podmetanja požara u kafe-baru “Med”.

Sud odbio sporazum

Ognjen Mrđa bio je zaključio i sporazum o priznanju krivice sa banjalučkim Okružnom tužilaštvom. Prema tom sporazumu, bilo je predviđeno da bude osuđen na dvije godine zatvora.

Međutim, nakon razmatranja Okružni sud Banjaluka odbio je ovaj dokument.

Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *