Poreska inspektorka negirala uzimanje mita od 2.000 KM

Hronika

Inspektorka Poreske uprave Republike Srpske Ljiljana Petković (28) u banjalučkom Okružnom sudu negirala je optužnicu za primanje mita u iznosu od 2.000 maraka.

Petkovićeva je pred sudijom za prethodno saslušanje Okružnog suda Svjetlanom Marić izjavila: “Nisam kriva”.

Prema optužnici, Petkovićeva je mito uzela od majke vlasnika ugostiteljskog objekta Londž bar “Maršal” u Kozarskoj Dubici.

U optužnici je navedeno da je Petkovićeva ovaj objekat kontrolisala od 4. do 8. septembra prošle godine.

– Prilikom kontrole u poslovanju je pronašla određene nedostatke i nepravilnosti, odnosno neizdavanje fiskalnih računa. Međutim, i pored toga nije izdala prekršajni nalog, niti je izrekla mjeru zabrane obavljanja djelatnosti poreskog obveznika. Naknadno je od majke vlasnika Londž bara primila novac za neizvršenje službenih radnji koje je bila dužna da uradi – navedeno je u optužnici Republičkog javnog tužilaštva.

Petkovićevu su uhapsili policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova RS 13. septembra prošle godine u večernjim časovima. Lisice na ruke stavljene su joj nakon što je preuzela kovertu sa novcem u kojoj su bile označene novčanice. Nju su tada pratili policajci u civilu i čim je preuzela novac, ona je uhapšena.

Izvor blizak istrazi kazao je da je hapšenje organizovano nakon što je vlasnik firme policiji ispričao šta mu se dogodilo.

Inspektori su Petkovićevu pratili duže vrijeme kako bi je zatekli i uhapsili na djelu.

Prema nezvaničnim informacijama, olakšavajuće za nju je činjenica što ona u ovom slučaju nije direktno tražila mito.

Vučković

Posebnu pažnju javnosti izazvao je slučaj otprije dvije godine kada je u Banjaluci uhapšena republička tržišna inspektorka Marijana Vučković zbog primanja mita od 500 maraka.

Ona je u toku suđenja izjavila da ne bi uzela novac “da nije bio od srca”.

Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *