U Sarajevu uhapšene 22 osobe, za još deset se traga

Hronika

Na području Kantona Sarajevo pripadnici MUP KS i SIPA danas su izvršili pretrese stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata na 34 lokacije i uhapsili 22 osobe osumnjičene za više krivičnih djela.

– Provodeći akciju kodnog naziva “Praznik” policijski službenici Uprave policije MUP Kantona Sarajevo, zajedno sa policijskim službenicima Agencije za istrage i zaštitu, po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, na području Kantona Sarajevo izvršili pretrese stambenih, poslovnih i pomoćnih objekata na 34 lokacije. Tom prilikom su uhapšene 22 osobe osumnjičene da su u proteklom periodu počinile više krivičnih djela „Organizovanog kriminala“ i 4. KZ F BiH, a u vezi sa krivičnim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238 stav 1 i 2. KZ F BiH i krivičnim djelom „Posedovanje i omogućavnje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. KZ F BiH – saopšteno je iz MUP KS.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina opojnih droga, opreme za proizvodnju i preprodaju opojnih droga, mobilnih telefona, računarske opreme, novca, vatrenog oružja, municije, eksplozivnih naprava, dokumentacije i jedno putničko motorno vozilo.

Nastavlja se rad na potpunom rasvetljavanju i dokumentovanju krivičnih dela i osoba osumnjičenih za izvršenje istih, kao i na pronalasku još deset osumnjičenih osoba za kojima se traga, navodi se u saopštenju.

N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *