Uhapšen odbjegli član bande iz Mostara

Hronika

Anel Salčin (28) četvrti član kriminalne grupe iz Mostara osumnjičen za više oružanih pljački uhapšen je nakon višednevnog skrivanja od policije.

Salčin je sa ranije uhapšenim saučesnicima Marijom Brkićem (27), Emirom Memićem (26) i Nebojšom Babajićem (28) osumnjičen za oružane pljačke marketa na području Hercegovačko- neretvanskog kantona.

Ova četvorka se sumnjičeni za niz oružanih pljački, paljevinu vozila i teške krađe počinjene u predhodna četiri mjeseca.

Kantonalni sud u Mostaru prošle sedmice je odredio jednomjesečni pritvor Brkiću, Memiću i Babajiću, a uhapšeni Salčin je nakon kriminalističke obrade sproveden na saslušanje u kantonalno tužilaštvo.

Iz MUP HNK navode da je četvorka osumnjičena za oružane pljačke tržnih centara “Konzum” i “Nemex” u Biletić Polju, odnosno Međugorju u januaru ove godine.

U ovim pljačakama razbojnici su ukrali više hiljada maraka pazara. Osim pljački četvorka se tereti za krađe dva automobila.

“Golf dva” ukraden je u Mostaru i njime su se razbojnici dovezli uoči pljačke “Konzuma”, da bi nakon pljačke ukrali audi “A3” vlasništvo državljanina Hrvatske koji se slučajno zatekao na mestu.

– Nakon razbojništva u TC “Nemex” u Međugorju audi je pronađen zapaljen- naveli su iz MUP HNK.

Prema nezvaničnim informacijama ova kriminalna grupa dovodi se i u vezu sa još nekoliko nerasvijetljenih razbojništava.

Među njima je i oružana pljačka koja se u avgustu prošle godine dogodila na benzinskoj pumpi “Delta oil” u Jablanici.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *