Hrustović bio glavni u bandi koja je opljačkala Pavlović banku

Hronika

Nevzudin Hrustić (45) iz Kaknja, osumnjičen da je pre skoro dve godine bio u grupi pljačkaša koja je iz poslovnice Pavlović banke u Han Pijesku ukrala sef sa većom sumom novca, konačno je dolijao pravosuđu.

Zahvaljujući dobroj saradnji sa MUP Zeničko-dobojskog kantona osumnjičeni je uhapšen u svom rodnom gradu. Nakon toga su ga policajaci predali Policijskoj upravi Istočno Sarajevo na čiji zahtev je ranije za njim bila raspisana centralna poternica.

– Nakon obavljenih brojnih veštačenja utvrđeno je da je on jedan od počinilaca, a pretpostavlja se da je u celoj priči bio glavna osoba. Sumnja se da su, osim njega, u pljački učestvovale još četiri osobe – saznajemo od našeg izvora bliskog istrazi.

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo su rekli da je N.H. nakon kriminalističke obrade predat Osnovnom sudu u Vlasenici, koji mu je odredio jednomesečni pritvor.

– Osumnjičeni se trenutno nalazi u KPZ Istočno Sarajevo. Sumnja se da je 14. maja 2015. sa više osoba počinio tešku krađu na štetu Pavlović banke, poslovnica Han Pijesak. Počinioci su nasilno ušli u objekat odakle su ukrali kasu u kojoj se nalazilo oko 180.000 maraka – rekli su u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo.

Banka, koja se nalazi u Ulici srpske vojske, opljačkana je tokom noći, a policiji je prijavljena u 7 sati ujutro. Utvrđeno je da su pljačkaši, pre ulaska u prostorije poslovnice, prvo demontirali alarm.

Ipak, njihov pohod snimile su nadzorne kamere koje nisu uspeli da onesposobe. Na njima se videlo da je sve trajalo 22 minute. Lopovi su bušilicom i drugim alatom odvalili sef koji je bio pričvršćen za pod. Zatim su ga izneli, otvorili i uzeli novac iz njega, a onda sef odvukli nekoliko stotina metara niz ulicu do nadvožnjaka odakle su ga bacili u potok. Zatim su pobegli autom.

Potragu za Hrustićem raspisala je i Policijska uprava Banjaluka zbog sumnje da je učestvovao u pljački 160.000 maraka iz Pavlović Intenacional banke u Driniću kod Petrovca. Protiv njega je prošle godine podnesen izveštaj tužilaštvu zbog sumnje da je počinio tešku krađu. Ova pljačka se dogodila u avgustu 2014. godine, a Hrustić je otkriven zahvaljujući DNK tragu koji je “ostavio” na licu mestu.

Višemesečna istraga banjalučke policije otkrila je da su on i dvojica saučesnika razbili sijalicu na stubu ulične rasvete, a onda su iza objekta filijale banke uništili kutiju za telefonskim kablovima. Nakog toga su onesposobili kameru, a alarm napunili pur penom, presekli katanac na rešetki kako bi došli do ulaznih vrata. Provalili su ih, te otišli do sefa i ukrali 160.000 maraka.

Poznat i policiji u Srbiji

Osumnjičeni Nevzudin Hrustić bio je hapšen i u oktobru 2008. u Srbiji.

Sumnja se da je bio član kriminalne grupa koja je stojala iza pljačke pošte u Čenti kod Zrenjanina, ali i još nekih krađa u bankama i poštama koje su bile udaljenije u centru grada. Četvoročlana grupa je, kako se sumnja, ukrala nekoliko miliona dinara.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *