Ubistvo u Goraždu: Muškarac ubijen s leđa, žene se borile

Hronika

Lazar Draško, dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva BPK, izneo je šokantne detalje nakon što je izvršio uviđaj na mestu trostrukog ubistva u selu Bogušići kod Goražda.

Tužilac Draško bio je vidno potresen scenama koje je zatekao nakon što je ušao u kuću gde se pre dva dana desio stravičan zločin i ubistvo tri osobe.

– Zatekli smo jezive prizore. Tu je bilo troje starih osoba ubijenih sekirama. Vidi se da nisu ubijeni u isto vreme, da je muškarac koji je ubijen jednostavno zatečen, ubijen sekirom sa leđa dok je bio na kompjuteru. Verovatno je bila borba s majkom koja je pronađena u drugoj prostoriji. Isto tako i sa starom bakom. Sve ukazuje da se radi o nasilnoj smrti, da su ubijeni – kazao je tužilac Draško za N1.

Osumnjičeni za ovo ubistvo, potvrdio je ranije Draško, je Nezir Kamenica koji je te kobne noći usmrtio svoju majku, očuha i baku.

– U selu uopšte nisu mogli da znaju da su oni dva dana mrtvi u kući jer su slabo komunicirali sa komšijama, bili su radnici, radili na plantažama – dodao je Draško.

Mladić se dva dana nakon ovog krvavog pohoda predao sarajevskoj policiji i rekao im šta je uradio nakon čega su se njihove goraždanske kolege uputile na mesto zločina.

– On je obavestio da se desilo ubistvo. Uz pomoć policije obijena su vrata i ušlo se unutra. Zatečene su tri sekire. Dve su bile djelimično krvave, videli su se tragovi brisanja. Tela su prebačena u mrtvačnicu gde će biti smeštena do obdukcije – kazao je Draško.

Kako je potvrđeno za N1 u Operativnom centru MUP BPK, Kamenica se nalazi u pritvorskoj jedinici na Ilidži, a kad će biti izručen pravosudnim organima BPK, zavisi od administrativnih stvari.

Meštani sela Bogušići kao i građani Goražda su u šoku nakon ovog zločina.

Blic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *