Potjera u Banjaluci: Trojica mladića bježala od policije

Hronika

Policija je privela trojicu Dobojlija nakon kraće potere ulicama Banjaluke.

Trojica mladića juče rano ujutro bili u automobilu „golf 4“, kojim su divljali na ulicama grada, te da su pobegli nakon što ih je policija pokušala zaustaviti.

Posle kraće potere „golf 4“, kojim je upravljao D.P. (22), ipak je zaustavljen, a tada je jedan od saputnika S.R. (24) napao i udario policajca.

– Policijski službenici su lišili slobode tri lica, te je utvrđeno da se radi o D.P. (1994), S.R. (1993.) i A.R. (1991), svi iz Doboja, a iako su bili u vidno alkoholisanom stanju odbili su alkotestiranje. Takođe, prilikom lišenja slobode S.R. je nasrnuo na policijske službenike, dok je A.R. pokušao da mu pomogne – saopšteno je iz MUP RS.

Osumnjičeni S.R. je i u policijskim prostorijama nastavio sa verbalnim napadima na policiju, a oštetio je i deo prostorija u stanici.

– Takođe, S.R. je prilikom sprovođenja nekoliko puta udario u vrata službenih prostorija na kojima su nastala oštećenja. O svim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se protiv S.R. u redovnoj proceduri dostavi izveštaj za krivična dela „sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje” i „oštećenje i oduzimanje tuđe stvari” – navedeno je u saopštenju.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *