Podignute optužnice protiv Stojčinovića i Jeličića zbog zloupotrebe položaja

Hronika

Republičko javno tužilaštvo podiglo je danas optužnicu protiv Mirka Stojčinovića i Borislava Jeličića zbog zloupotrebe službenog položaja.

Optužnica Stojčinovića tereti da je kao službeno lice, tačnije kao zamjenik pravobranioca Republike Srpske prekoračio granice svojih ovlašćenja, odnosno nije ulagao pravna sredstva na rješenja Republičke uprave za geodetske i imovinsko- pravne poslove.

“Na taj način privrednim društvima „Naš Dom” i „Građa”, omogućio da izvrše uknjižbu prava vlasništva na predmetnim nekretninama u svoju korist, čime je za grad Banjaluka nastala šteta u visini od preko sedam i po miliona KM” saopšteno je iz Tužilaštva za ATV.

Takođe, optužnica Stojčinovića tereti i da se, zajedno sa Borislavom Jeličićem, pomoćnikom pravobranioca Republike Srpske u praničnom postuku koji se pred Osnovnim sudom Banjaluka vodio po tužbi Grada Banjaluka u predmetu “Poljoprivredna škola” u vezi sa utvrđivanjem ništavosti upisa prava rasplaganja na nekretninama ukupne vrijednosti preko 16 miliona KM, ništavosti ugovora o zamjeni nekretnina i ništavosti kupoprodajnog ugovora, odrekao tužbe i zaključio sudsko poravnanje, ne obavještvajući Grad o preduzetim pravnim radnjama i bez saglasnosti Grada.

Upravo zbog nepostojanja saglasnosti Grada, presuda na osnovu odricanja Osnovnog suda BanjaLuka je ukinuta i vraćena na proceduru u Osnovni sud.

(ATV)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *