Prnjavorčanin bio pijan kada je bombom ubio suprugu

Hronika

Dalibor Gavrić (43) iz Prnjavora, koji je optužen da je bombom ubio nevjenčanu suprugu Milu Malešević (24) u vrijeme napada bio je u stadijumu lakog pijanstva i imao je u krvi 1,32 promila alkohola.

Rekla je ovo u Okružnom sudu u Banjaluci vještak Veselka Bjelaković i dodala da nije mogla sa se izjasni da li je u takvom stanju optuženi mogao da drži bombu u ruci i koliko snažno.

– Mogućnost držanja nekih predmeta kod osoba sa takvom koncetracijom alkohola je smanjena, ali ne postoji način da se utvrdi sa kolikom snagom takva osoba može držati nešto u ruci – rekla je Bjelakovića.

Prema optužnici Gavrić je Maleševićevu ubio 14. septembra prošle godine u mjestu Maćino Brdo kod Prnjavora, ispred kafe bara „Akapulko M“.

On je tog dana došao pijan u pomenuti kafić i posvađao se sa Maleševićevom, sa kojom je bio u vanbračnoj zajednici.

Poslije kraćeg naguravanja on je uspio da Milu izvede ispred kafića, gdje je na cesti aktivirao ručnu bombu, koju je držao izmađu njih.

Usljed eksplozije Maleševićeva je poginula, a Gavrić je zadobio teške povrede i duže vrijeme se liječio u bolnici. Nedavno mu je amputiran dio noge zbog tih povreda.

U optužnici nije naveden motiv ubistva, a prema izjavama njihovih poznanika to je neuzvraćena ljubav. Prema njihovim riječima nekoliko dana prije ubistva poslao joj je poruku „Završićeš kao Ksenija Pajčin“.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *