Od žene sa bebom ukrali 20.000 maraka

Hronika

Jova K. (32) iz Modriče i Goran N. (34) sa područja Vukosavlja koji su osumnjičeni da su u jednoj kući savladali ženi, pretili da će nauditi njenoj bebi i ukrali oko 20.000 maraka, najverovatnije su počinili ovo krivično delo zbog duga koji su imali.

Njih dvojica su, kako saznaje “EuroBlic” od izvora bliskih istrazi, od ranije poznati policiji zbog krivičnih dela protiv imovine, odnosno zbog krađa i teških krađa.

Motiv za ovo razbojništvo moglo bi da bude to što su najverovatnije dugovali novac trećoj osobi.

– Nakon njihovog hapšenja nađen je deo novca koji su ukrali iz kuće, a sumnja se da su posle razbojništva deo novca odmah potrošili na otplaćivanje duga koji su imali – saznajemo od naših izvora.

Njih dvojica su u ponedeljak ujutro autom, koji je koristio Jovo K., došli do kuće na području Modriče u kojoj je u tom momentu bila sama žena sa detetom. Njen muž u to vreme nije bio kod kuće, pa nije isključena mogućnost da su tempirali vreme kada on nije tu kako bi lakše došli do novca.

Tada je Goran N., koji je imao kapuljaču na glavi, ušao unutra.

Po informacijama iz Policijske uprave Doboj osumnjičeni su se oko 10 časova dovezli autom, te je G.N. maskiran ušao unutra, a onda fizički savladao P.F. i uz pretnju da će nauditi nenom detetu iz kuće ukrao torbicu sa novcem. Zatim su njih dvojica pobegla.

– Preduzetim merama i radnjama službenika Sektora kriminalističke policije PU Doboj i Policijske stanice Modriča počinioci G.N. i J.K. su ubrzo identifikovani i istog dana oko 20.40 časova uhapšeni. Tom prilikom kod njih je nađen deo novca i predmeta za koje se sumnja da su korišteni prilikom izvršenja krivičnog dela – rekli su u PU Doboj.

Na osnovu naredbe Okružnog suda Doboj pretreseni su stambeni i pomoćni objekti, te vozila koja koriste osumnjičeni i tom prilikom pronađeni su predmeti za koje se sumnja da potiču iz navedenog krivičnog dela.

Po našim saznanjima, nađena je torbica u kojoj je bio novac, ali i odeća koji su osumnjičeni imali na sebi u vreme razbojništva.

Obzirom da način kako su opljačkali ženu i vreme kada su to uradili, postoje indicije da su poznavali žrtvu.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *