Do obračuna Banjalučana i ranjavanja došlo zbog prodaje droge

Hronika

Policija je uhapsila Marka Praštala (21) zbog sumnje da je u noći između četvrtka i petka u banjalučkom naselju Starčevica hicima iz pištolja ranio Aleksandra Palikuću (22).

Izvor iz istrage potvrdio je da inspektori sumnjaju da je do sukoba između Praštala i Palikuće najverovatnije došlo zbog sukoba oko trgovine drogom. Prema nezvaničnim informacijama, obojica su od ranije poznata policiji i više puta su hapšeni.

Marko Praštalo uhapšen je u februaru ove godine zbog sumnje da je terao trojicu maloletnika da za njega prodaju drogu.

Njega je policija sumnjičila da je tokom prošle i u januaru ove godine od nepoznatih osoba nabavljao marihuanu. Zatim ju je prepakivao u manja pakovanja i prodavao na području Banjaluke. Za prodaju droge angažovao je više maloletnika, koje je maltretirao, tukao i iznuđivao im novac.

Palikuća je bio uhapšen početkom jula ove godine. On je u svojoj kući napao nevenčanu suprugu i roditelje, pa kada je policija došla da interveniše zbog porodičnog nasilja on je nasrnuo i na njih.

On je tada udario dvojicu policajca šakom u glavu, te im pocepao uniformu. Policajci su ga tada uspeli savladati i uhapsiti

Palikuća zbrinut na UKC RS

Metak je Palikući okrznuo levu nogu u zatim prošao kroz list desne noge. Posle ranjavanja Palikića je prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

U UKC RS rekli da je u on u bolnicu dovezen u četvrtak oko 23.20 i odmah je smešten u Kliniku za ortopediju i traumatologiju sa prostrelnom ranom desne potkoljenice.

– Hirurški je zbrinut i njegovo zdravstveno stanje je stabilno – rekli su u banjalučkoj bolnici.

Na mestu ranjavanje juče smo zatekli krv, ali i automobil „sitroen C4“ sa kojim je Praštalo došao da traži Palikuću. Prema našim saznanjima policija je odmah posle ranjavanja imala informaciju da je Praštalo napadač.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *