Dvije djevojke uhapšene zbog posjedovanja droge

Hronika

U Sarajevu su protekle noći dvije ženske osobe uhapšene zbog posjedovanja droge, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Sinoć u 23:40 sati policijski službenici Druge PU – PS Centar, lišili su slobode osobu E.K, rođenu 1998. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila Krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, nakon čega je osoba lišena slobode 29. oktobra 2017. godine u 01,45 sati i predata u službene prostorije Jedinice za osiguranje objekata izdržavanje osoba lišenih slobode.

Istu noć dva minuta iza ponoći sati policijski službenici Druge PU – PS Centar, lišili su slobode osobu N. Dž, rođenu 1996. godine iz Zavidovića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila isto krivično djelo.

O navedenom je obaviješten dežumi tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

(N1)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *