Poreski inspektor snimljen kako traži mito za tužioca

Hronika

U nastavku suđenja inspektoru Poreske uprave Republike Srpske Stevanu Tešiću prikazan je snimak razgovora optuženog s direktorom Veterinarske stanice Novi Grad Radovanom Mazalicom u kojem ga pita “da li može da pogura tužioca”.

Pred Okružnim sudom u Banjaluci preslušavani su snimljeni razgovori između optuženog Tešića i Mazalice u prijedorskom restoranu “Le pont”. Na snimku se, između ostalog, čuje kako pričaju o tome da li je i koje krivično delo počinio Mazalica, a zatim spominju i tužioca, piše detektor.ba.

– Moramo videti da li želi da razgovara na tu temu. Bi li ti ‘pogurao’ tužioca”, upitao je Tešić. Na to mu je Mazalica odgovorio: “Bi sa 500 maraka, jel to malo?”. Tešić mu je zatim rekao da će platiti i ručak.

Optužnica Tešića tereti za trgovinu uticajem. Optužen je da je 17. decembra prošle godine od Mazalice zahtevao nagradu za tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka Gordanu Mijatović, a zauzvrat je Mazalici obećao da će insistirati da se postigne sporazum kako bi on dobio uslovnu kaznu.

Nastavak suđenja Tešiću zakazan je za 16. novembar.

detektor.ba

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *