Kod dilera pronađeni kokain, spid, ekstazi i marihuana

Hronika

Trebinjska policija je pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice čiji su inicijali Z.K. pronašla određenu količinu droge, rekao je načelnik Policisjke uprave Trebinje Žarko Laketa.

On je naveo da je kod ovog lica, za koga su postojala operativna saznanja da se bavi ulučnom preprodajom više vrsta opojnih droga, pronađeno 16 grama spida, pet tableta ekstazija, četiri grama marihuane i 150 grama kokaina.

“Lice je kriminalistički obrađeno i protiv njega će biti podnesen izvještaj za krivično djelo meovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”, rekao je Laketa novinarima.

Policijska uprava Trebinje je za deset mjeseci ove godine evidentirala 19 krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, jedno krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga i 72 prekršaja.

Govoreći o stanju bezbjednosti na području koje pokriva ova policijska uprava, Laketa je rekao da je ono na “visokom zadovoljavajućem nivou”.

Prema njegovim riječima, u padu je broh narušavanja javnog reda i mira, veća rasvijetljenost po nepoznatom izvršiocu, te znatno bolja bezbjednost saobraćaja u odnosu na isti period prošle godine, čemu je značajno doprinijelo veće prisustvo policije u kontroli saobraćaja, kao i lokalne i republičke akcije.

Osvrćući se na posljednji slučaj izgorjelog vozila u Trebinju koji se desio juče u naselju Police, Laketa je rekao da je riječ o samozapaljenju, odnosno da su prvi preliminarni rezultati istrage pokazali da je došlo do pregrijavanja motora.

Kada je riječ o stanju javnog reda i mira, načelnik Sektora policije Siniša Laketa rekao je da je u oktobru došlo do pada narušavanja ovih prekršaja u odnosu na isti period prošle godine.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Bojan Dabić je istakao da je od ukupnog broja krivičnih djela po poznatom učiniocu prijavljeno 18, kao i po nepoznatom počiniocu, napominjući da je rasvijetljeno devet krivičnih djela iz proteklog perioda.

Na konferenciji za novinare istaknuto je da je Policijska uprava Trebinje nedavno ojačana sa 19 policajaca.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *