Optužnica zbog seks trafikinga i prodaje lijekova za potenciju

Hronika

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Nikole Đorđića zbog nedozvoljene trgovine lijekova i medikamenata i seks trafikinga.

Đorđića terete da je u periodu od avgusta 2014. godine do 21.januara 2015. godine na području BiH, bez dozvole Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, nabavljao od njemu poznatog lica i prodavao lijekove i medikamente čiji promet zahtijeva odgovarajuća odobrenja nadležnih institucija, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Prilikom pretresa automobila koji je koristio pronađena je veća količina lijekova i medikamenata namijenjenih u svrhu dalje prodaje.

Đorđića optužnica tereti da je bez dozvole propisane zakonom BiH kupovao i prodavao robu čiji je promet zabranjen ili ograničen, čime je počinio krivično djelo nedopuštene trgovine.

– Tokom provođenja istrage on je za novčani iznos od 960 KM prodao određenu količinu medikamenata – saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Đorđić je uhapšen u policijskoj akciji “Potencijal” koja je provedena u januaru 2015. godine i to zajedno sa još 5 osoba.

Osim Đorđića tada su uhapšeni i ranije optuženi Senaid Serhatlić (50) iz Tuzle, Mladen Smoljić (50) iz Jajca, Esmeralda Isabegović Međanović (42) iz Doboja te Dušan Sladojević (43) i Simo Mitrović (25).

Akciju je provela SIPA zbog sumnje da su se osumnjičeni bavili seks trafikingom i trgovinom sredstava za potenciju.

Oni su medikamente i stimulativna sredstva poreklom iz Indije švercovali iz Mađarske u BiH.

Tokom akcije pretreseni su objekti na 12 lokacija i to na području Tuzle, Živinica, Bijeljine, Brčko distrikta, Ugljevika i Mrkonjić Grada, a prilikom pretresa kuća i automobila koje su koristili optuženi, pronađena je veća količina lijekova i medikamenata, odnosno vijagre i kamagre, čija je vrijednost procenjena na oko 30.000 KM.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *